Stamcellsbaserad forskning

VÅR HUD FÖRSÄMRAS MED ÅREN

När vi blir äldre så försämras vår huds naturliga förmåga att läka sig själv och den får svårare att kontrollera inflammationer.

Mindre skador från solen, miljögifter och till och med tyngdkraften påverkar huden.
Alla dessa faktorer omformar huden vilket ger rynkor, fläckar, ärr samt trött och mindre spänstig hud.

 

HUR KAN VI LÄKA VÅR HUD?

Svaret finns i vårt skelett, rättare sagt i vår benmärg. Möjligheten för vår hud att läka kommer från ett kraftfullt läkningssystem nämligen benmärgsstamcellerna.

Benmärgsstamcellerna lever i vårt skelett men förflyttar sig genom hela vår kropp och letar efter skador. När benmärgsstamcellerna hittar en skada så bildar de en insats där de ersätter skadad vävnad och sänder ut läkande biosignaler. En läkningsprocess påbörjas. Dessa biosignaler kallas cytokiner och tillväxtfaktorer.

 

BRIST PÅ LÄKANDE STAMCELLER

Vi börjar livet med ett stort antal läkande stamceller men medan vi åldras så förlorar vi majoriteten av dem.

Vid 50 års ålder har vi bara 2% av våra stamceller kvar. När kroppen får brist på dessa läkande stamceller så går vår hud in i krisläge. Inflammationer håller i sig längre och orsakar dålig hudstruktur och missfärgningar. För att hjälpa vår huds naturliga läkningssystem så behöver vi tillsätta dessa smarta biosignaler.

 

LÄKANDE FORSKNING

Forskning har visat att även när man tar bort stamcellerna så har dessa biosignaler samma kraftfulla effekt, helt på egen hand. AnteAGE forskare odlar dessa biosignaler i sitt
laboratorium och tillsätter dem sedan i unika och kraftfulla hudvårdsprodukter tillsammans med flertalet andra hälsosamma ingredienser.

AnteAGE är nästa generations hudvård och produkter för behandlingar. AnteAGE är väl rotat inom bioteknik och har levererat sin teknik till hudläkare, plastikkirurger och kliniker i mer än 11 år.
Baserat i södra Kalifornien skapar AnteAGE sina egna produkter med hjälp av ett toppmodernt laboratorium. De samarbetar med stamcellsvetenskapliga forskare som är experter inom regenerativ medicin.